fbpx
Studio Vitamin D WhatsApp
Studio Vitamind D

A Strong Mind in a Strong Body… POWERPEOPLE!

A Strong Mind in a Strong Body… POWERPEOPLE!                                   IMG_9458

Je hebt vast wel iemand waar je nu aan denkt, die je ziet als een sterk persoon. Ook jij kunt dit! Neem deze 9 regels in je op, oefen ze stap-voor-stap en become one of those powerpeople!

1. MENTAAL STERKE MENSEN ZIEN EEN SITUATIE ZOALS ‘IE IS
De manier waarop we situaties waarnemen heeft de kracht om schade aan te brengen of zal ons juist verder helpen. Regelmatig reageren we emotioneel en vellen we een negatief, niet-helpend oordeel over een situatie, terwijl de sleutel naar het overwinnen van een uitdaging juist is om objectief te kijken naar dingen zonder een stempel op de situatie te plakken.

2. ZIJ LATEN PIEKEN EN DALEN GEWOON KOMEN EN GAAN
We verdienen het allemaal om gelukkig te zijn, maar eerlijk is eerlijk; ieder leven kent zijn pieken en dalen. Door deze pieken en dalen gewoon te laten zijn zul je extra waarderen wat jou in de positieve zin tegemoet komt en kun je genieten van spontane, onverwachte situaties.

3. ZE STREVEN ER NIET NAAR ALTIJD GELUKKIG TE ZIJN
Je ontzettend zorgen maken om het feit dat je niet gelukkig bent maar dit wel wil zijn, leidt tot negatieve emoties en ervaringen. Mentaal sterke mensen accepteren beide emoties, zowel positief als negatief, en laten verschillende gevoelens toe.

4. MENTAAL STERKE MENSEN ZIJN EMOTIONEEL STABIEL
Mentaal sterk zijn gaat niet om het altijd gelukkig zijn, het gaat erom dat je de juiste koers in het oog houdt. Emotioneel stabiel zijn én in staat zijn om het hoofd koel te houden zijn twee belangrijke dingen wanneer we denken aan het omgaan met uitdagende situaties.

5. ZIJ ZIJN REALISTISCHE OPTIMISTEN
Mentaal sterke mensen hebben er een gewoonte van gemaakt om op te staan nadat ze vallen. Ze worden misschien even verdrietig of boos, maar gebruiken de situatie om ervan te leren en komen met een creatieve oplossing om er weer bovenop te komen.

6. MENTAAL STERKE MENSEN LEVEN IN HET NU
Leven in het nu – dus niet dwalen in het verleden of al deelnemen aan de toekomst – geeft je de kans om de dingen te zien zoals ze echt zijn. Zij lijken een op een ‘mindful-achtige’ manier door het leven te gaan.

7. ZE HOUDEN VAST AAN HET NASTREVEN VAN HUN DOELEN
We hebben allemaal wel eens inspirerende verhalen gehoord over bizar succesvolle mensen die tegenslagen overleefden om er uiteindelijk sterker uit te komen. Zij beschikken over iets wat ontzettend belangrijk is als veerkrachtig mens; doorzettingsvermogen.

8. ZE WETEN WANNEER HET TIJD IS OM LOS TE LATEN
Een mentaal sterk persoon kan tegen zichzelf zeggen “Ik heb gedaan wat ik kon in deze situatie, nu kan ik het laten gaan”. Net zo belangrijk als doorzettingsvermogen is het vermogen om in te zien dat je alleen je eigen acties in de hand hebt en niet de resultaten van die acties. Als je dit kunt, zul je de dingen die buiten je kunnen liggen kunnen accepteren zoals ze zijn.

9. EN ZIJ HOUDEN VAN HUN LEVEN
Mentaal sterke mensen zijn dankbaar en waarderen obstakels, juist omdat obstakels een deel van het leven zijn. De dingen in het leven die je niet onder controle hebt hoef je niet te accepteren, dat is ook niet waar het om draait. Het gaat erom dat juist deze dingen de mooiste dingen in je leven zouden kunnen zijn. Je vindt liefde en geluk door deze momenten te omarmen.

Liefs Denise

Bron: www.theperfectyou.nl