fbpx
Studio Vitamin D WhatsApp
Studio Vitamind D

De L van Lenigheid en wie A zegt…

De L van Lenigheid en wie A zegt…images

De hele week houd ik mij bezig met het verzorgen van small-grouptrainingen, personal training-sessies en tussendoor vind ik het zelf ook nog belangrijk om mijn lijf en geest goed te onderhouden. Zoals ik eerder heb verteld over het belang van allround trainen via het CLUKSS-model (niet gelezen? –> Coördinatie, Lenigheid, Uithoudingsvermogen, Kracht, Snelheid en Stabiliteit zijn allemaal de moeite waard om je op te ontwikkelen!) schiet de lenigheid er bij mij vaak bij in… En ja, waar word je lenig van? Juist, een potje yoga! Zal ik mijn mind daar ook tot rust mee kunnen brengen? Hoe fijn zou dat zijn? YES please!

Tijd dus om daar eens wat meer aandacht aan te besteden! Lang leve Youtube! Zoek en gij zult vinden… Jullie hoeven niet verder te zoeken dan dit, believe me!

Toen ik zocht op Yoga en Morning kwam ik al uit bij haar eigen Youtube-kanaal. Ik zat er klaar voor maar had er een beetje een hard hoofd in; iemand die mij op tv eens gaat vertellen wat ik moet doen en dan vooral met yogaposes enzo; yeah right. Enfin, toch deed ik wat het yogameisje mij opdroeg. En ja, als je er dan zo’n lieve stem bij opzet dan doe ik extra mijn best. Voor ik het wist waren de 18 minuten om, was ik leniger dan voor die tijd, en voelde ik mij vooral soepel en rustig. Het werkte, ik had gewoon yoga gedaan! Hoewel, niet zoals zij natuurlijk, maar ik was na die 3 Bikram-Yoga-sessies van vorig jaar wel weer aardig op weg met dit eerste stapje… Zoals bij alles wat je wilt gaan doen zal ik deze DIY-halfuurtjes gaan inplannen. 2x in de week, 1x in de ochtend, 1 x in de avond. Ja, let’s get that lean & strong body! Wie A zegt, zegt Adriene!

Ik heb geen aandelen bij haar, ken haar niet persoonlijk ofzo, maar ben nu al weg van haar supermakkelijke uitleg, grappige opmerkingen tussendoor, de heerlijke losse lessen en het gemak waarmee ze mij voorziet van een fijne yogales in mijn tuin of woonkamer… Ik zou zeggen, pak je Ipad of laptop, leg je matje neer, trek iets makkelijks aan en enjoy your class!

Here it is…: Yoga with Adriene

Liefs Denise