fbpx
Studio Vitamin D WhatsApp
Studio Vitamind D

Mentale kracht helpt!

  1. Start NU

Ieder moment heb je de kans om stappen te maken naar een betere toekomst. Beoordeel je dag op de stappen die je hebt genomen en die je morgen wilt gaan nemen. Richt je aandacht op wat jij nu kunt doen.

 

  1. Na regen komt zonneschijn

In welke situatie je ook zit, het is tijdelijk. Ook dit zal weer veranderen. Jouw leven heeft meerdere hoofdstukken. Een minder goed hoofdstuk betekent nog niet het einde van een boek.

 

  1. Er gaat meer goed dan minder goed

Richt je aandacht op de dingen die goed gaan. Op je kwaliteiten. Maak een mooi, positief lijstje met wat je goed kunt. Negatieve dingen krijgen vaak teveel aandacht in je gedachten; zorg zelf voor aandacht op positiviteit.

 

  1. Met het maken van fouten leer je meer

Fouten maken hoort bij nieuwe dingen doen. Hier kun je van leren. Beoordeel je fouten dan ook niet als iets ergs, steek er iets van op en richt je op een volgende keer.

 

  1. Het leven is niet perfect

Het leven is soms imperfect. Er gebeuren dingen waar je zelf niet voor zou kiezen. Accepteren is dan de eerste stap. Hoe je met die dingen omgaat kan jouw gevoel en gedrag bepalen.

 

  1. Je doet je best

Misschien denk je weleens dat je niet snel genoeg resultaten boekt. Bedenk dat je heel ver voor ligt op degenen die niets doen. Blijf met je aandacht bij je doel en geef het beste van jezelf.

 

  1. Je verdient je eigen waardering

Iedereen kent angsten en onzekerheden. Dat is heel menselijk. Accepteren is dan the key. Kijk in de spiegel en waardeer jezelf. Geloof in het feit dat je goed genoeg bent. Dat je zelf het leven kunt creëren wat je wil. En dat je goed genoeg bent om lastige situaties te overwinnen.

 

  1. Sluit een deur en er gaat een nieuwe open

Buiten je eigen denkpatronen liggen altijd nieuwe mogelijkheden. Weet dat ze er zijn. Heb vertrouwen. Raak niet gestresst van de gesloten deuren achter je. Nieuwe deuren gaan open als je vooruit blijft gaan.

 

  1. Ga alleen de strijd aan met jezelf

Vergelijk jezelf niet voortdurend met anderen. Je hebt geen idee van wat ze echt van binnen meegemaakt hebben. Iedereen heeft zijn eigen uitdagingen. Ga het proces aan met jezelf. Verbeter jezelf.

 

  1. Je kunt zelf veranderen hoe je tegen dingen aankijkt

Als je iets niet fijn vindt, verander het. Als je het niet kunt veranderen, verander dan de manier waarop je ernaar kijkt.