fbpx
Studio Vitamin D WhatsApp
Studio Vitamind D

Buiten trainen in de wintermaanden; 11 waardevolle tips!

Trainen in de herfst- en wintermaanden; het blijft een ding… Wij geloven echter JUIST in het buiten trainen omdat het je weerstand alleen maar ten goede komt!

Vaak wordt ons om advies gevraagd… Hieronder volgt dan ook een aantal waardevolle tips…

 1. Slecht weer bestaat niet, slechte kleding wel. Zorg voor een comfortabel regenjack met goedzittende capuchon en rits-zakken (voor het opbergen van handschoenen of hoofddeksel).
 2. Investeer in goed schoeisel met Gore-Tex. Koude voeten en handen worden lastig warm. Trainingsschoenen met Gore-Tex helpen je voeten droger en warmer te houden.
 3. Laagjes laagjes laagjes. Een thermo-ondershirt (Odlo of Helly Hansen), een wollen (fleece)jack en daarover een wind- of regenjack. Doe de warming-up of het eerste deel van je training met al je laagjes aan en wanneer je de hard-core training ingaat kun je altijd een laagje uitdoen.
 4. Zorg bij regen of extreme kou voor een hoofddeksel. De regen klettert dan niet hard op je hoofd en je verliest onnodig veel warmte in de kou.
 5. Lach om iedere weersomstandigheid. Dit is vooral mentaal (en je traint de spieren in je gezicht). Op den duur maakt het je niet meer uit wat voor weer het is en ga je er zelfs van genieten.
 6. Na rennen komt rust. De winter is vaak ook een gezellige en warme periode binnenshuis. Gun jezelf die rust en weet dat je die extra hebt verdiend als je buiten hebt getraind.
 7. Bereid je training voor. Buiten trainen betekent niet alleen hardlopen. Juist niet! Maak voor jezelf een circuitje met eigen lichaamsgewicht of kleine materialen die je thuis hebt. Zet alles klaar in de tuin, in een speeltuin of in het park, installeer je timer (of de app ‘Seconds’) en knallen maar!
 8. Douche soms koud af. Om je lichaam te laten werken en te laten wennen aan de kou is het raadzaam om regelmatig koud te douchen. Dit komt de thermogenese ten goede!
 9. Drink voldoende warm water of thee en houd je kachel brandend. Eet voldoende, zeker in de winter waarin je lijf harder moet werken om warm te blijven.
 10. Muziek doet bewegen… Zoek je favoriete muziek op, zorg voor een goede headset (draadloze Sony of Apple ears bijvoorbeeld) en geniet van je me-time.
 11. Sport samen of laat je inspireren door onze online sessies mét trainer! Samen lachen om het weer en om de dingen die je onderweg tegenkomt is natuurlijk veel leuker dan alleen…

Daarom trainen we bij VITAMIND het hele jaar door buiten! Je traint heel makkelijk overal met ons mee in de dagelijkse online work-outs. Voor meer persoonlijke aandacht biedt VITAMIND personal training-sessies voor 1, 2 of 3 deelnemers. Voor meer beweging binnen bedrijven, check het vernieuwende business-aanbod.