fbpx
Studio Vitamin D WhatsApp
Studio Vitamind D

VITAMIND wenst iedereen fijne oplaaddagen + Recept Cheesecake

VITAMIND wenst iedereen hele fijne feestdagen en een fantastisch 2020!

Wij zijn benieuwd wat er uit jouw terugblik over 2019 kwam! Voor veel mensen geldt: het is te druk geweest in het afgelopen jaar. En dat is niet altijd een keuze maar in veel gevallen ben je natuurlijk zelf de baas over je agenda. Jij bepaalt of je de lege vlakken invult… Wat nu als je die lege vlakken eens leeg laat, om alles wat je doet te kunnen laten bezinken? En wat nu als je in het nieuwe jaar eens meer tijd voor jezelf maakt? Van ons 3 activiteiten die je direct kunt inplannen, als je ze maar belangrijk genoeg gaat vinden…

  • Ga de natuur in. De natuur laat je weer even tot rust komen. Het is algemeen bekend dat in de natuur zijn bijdraagt aan een goede gezondheid. En bij de meeste mensen is de natuur binnen handbereik, als je er maar een beetje moeite voor doet. Kijk om je heen, merk kleine seizoensveranderingen op en voel je weer een beetje ‘landen’.
  • Lach! Samen lachen is nóg beter. Haal hilarische herinneringen op, ga gekke activiteiten doen die garant staan voor een potje hoge mondhoeken of zet samen een film of je favoriete serie op. Echt, het werkt…
  • En ja hoor, slapen. Ook zo’n ding dat we vaak op een lage prioriteit zetten. En dan de volgende dag weer spijt hebben van het naar-bed-gaan-tijdstip van de avond ervoor. Gek toch, we zorgen er wel voor dat onze telefoons allemaal 100% opgeladen zijn, maar zelf doen we dat soms maar tot 60%. En dan wel genoeg energie verwachten. Zorg er deze dagen voor dat je die avond-dingen eens skipt en je snel je bed in kruipt. Als je direct vertrokken bent weet je dat je lichaam daar om vraagt.

 

Er zijn natuurlijk nog meer aspecten die bijdragen aan een goede vitaliteit. Daar gaan we het in ons Boost & Burn Program dat op 19 januari 2020 weer van start gaat uitgebreid over hebben. Er is nog slechts een aantal plekjes over, gun jij het jezelf?

 

Cheesecake

En dan voor nu, als laatste shout-out naar een fitter 2020, dit recept. Deze taart bevat (bijna) alleen maar gezonde en pure ingrediënten en je hebt er niet eens suiker voor nodig! YES!

 

Nodig voor 6 taartpuntjes:
– 12 minuten bereidingstijd
– Taartvorm van ongeveer 19 cm
– Keukenmachine of blender
– Steelpannetje
– Bakpapier

 

Ingrediënten:
– 60 gram ongezouten en ongebrande gemengde noten
– 75 gram pitloze dadels
– 15 gram kokosvet (even laten smelten in een pannetje)
– 3 gelatineblaadjes
– 450 gram Griekse Yoghurt
– Sap van 1/2 citroen
– 3 eetlepels honing

 

Bereiding:
1. Week de gelatineblaadjes minimaal 5 minuten in koud water
2. Doe de noten, de dadels en het gesmolten kokosvet in een keukenmachine of blender en zet deze aan tot je een mengsel krijgt voor de bodem van de taart (grof of juist fijn gemalen)
3. Bekleed je taartvorm met bakpapier en spreid het notenmengsel over de bodem. Nog niet dik genoeg? Dan kun je iets meer notenmengsel maken
4. Meng de honing door de yoghurt en voeg citroensap naar smaak toe (soms even proeven)
5. Schep 3 eetlepels van dit yoghurtmengsel in een steelpannetje en breng dit aan de kook. Zodra het mengsel kookt zet je het vuur uit
6. Knijp de gelatineblaadjes uit, voeg deze aan het opgewarmde yoghurtmengsel toe en roer goed door
7. Doe het warme mengsel bij de rest van de yoghurt en roer het geheel goed door elkaar
8. Giet het yoghurtmengsel over het notenmengsel in de taartvorm en laat de taart 3 uur opstijven in de koelkast

 

Wil je je taart nog wat opleuken, leg er dan wat citroenschijfjes of rood fruit op!

 

Calorieën per punt: +/- 200 kcal
Koolhydraten: 25 gram
Vetten: 10 gram
Eiwitten: 9 gram

 

En dat was het dan voor 2019. Er staat veel te gebeuren in het nieuwjaar, daarover natuurlijk snel meer. Eerst geldt ook voor ons: opladen, samenzijn, alles laten landen en met frisse zin 2020 in.

 

Hele fijne dagen en een geweldig nieuwjaar!

Liefs,

Denise
Team VITAMIND