fbpx
Studio Vitamin D WhatsApp
Studio Vitamind D

Extra suppletie of gevarieerd eten?

Corona, de gezondheidsadviezen.

Dagelijks verschijnen er nieuwe inzichten omtrent het Coronavirus. Wij proberen je zo goed mogelijk op de hoogte te houden Ironisch dat wij vorige week een blogpost maakten over acceptatie want dat is het enige wat men in deze situatie met deze maatregelen kan doen.

Wij hoeven je niet te vertellen dat hygiëne erg belangrijk is, te allen tijde. Een goede hygiene voorkomt infecties en verspreiding van ziektes. VITAMIND doet daarom tot en met 5 april 2020 alleen online sessies en die zijn echt wel net zo leuk! Ook onze vernieuwende personal-training-at-home-pakketten worden al flink afgenomen omdat men toch graag fit blijft. Het hele gezin traint vervolgens mee in de gerichte online-sessies. Goud toch?

 

Gezond eten.

Voorkomen is beter dan genezen. Eet extra gezond deze dagen en zorg ervoor dat je voldoende vitaminen binnenkrijgt. Varieer met je producten en eet veel groenten en fruit.

Over vitamine C werd de afgelopen dagen veel geschreven en ook wij vonden het een uitdaging om de juiste berichtgeving te volgen. Met veel dank aan de inzichten en onderzoeken van opleidingsinstituut Chivo leggen wij hieronder uit waarom het beter is om geen extra vitamine C te nemen. Wat men in China testte met het extra toedienen van vitamine C ging op een andere manier dan het oraal innemen van supplementie. Dat is dus niet vergelijkbaar.

Je immuunsysteem versterken is in deze tijd natuurlijk extra handig om te doen. Raak je immers besmet dan is het een zaak van je sterke lichaam om goed om te kunnen gaan met deze vijand. Het extra nemen van vitamine C geeft je weerstand wel een boost maar dat is vooral goed om griep te voorkomen. Echter, Corona, of COVID-19 is geen griep maar heeft meer overeenkomsten (87%) met het SARS-virus.

 

(https://www.mdpi.com/1999-4915/12/2/244 )

 

Waar komt het extra nemen van vitamine C-advies vandaan? Vitamine C ondersteunt normaal gesproken je natuurlijke afweersysteem door de productie van interferon te verhogen. (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3659258/)

 

Bij griep werkt dit inderdaad zo maar onderzoek na SARS liet zien dat SARS niet alleen het interferon-systeem ontlopen, maar het virus kon het systeem zelfs kapen! Hierdoor kon er teveel interferon worden geproduceerd en dit kan weer leiden tot vele ontstekingen in de longen met mogelijk de dood als gevolg.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/27712625 )

Corona Virus

Advies: haal je vitamines uit groenten en fruit

Extra innemen van vitamine C is dus nergens voor nodig en, op basis van wat we over SARS weten, zou dit het probleem alleen maar kunnen verergeren. Zoals iedereen weet zijn er geen wondermiddelen die je immuunsysteem boosten. Je kunt, vooral in deze tijd, er alleen maar voor zorgen dat je effectief beweegt (kracht, doe eens mee met onze online traininen), gezond en gevarieerd eet, veel slaapt en ontspant. Gelukkig mogen we ook nog steeds naar buiten, doe dat!

En omdat COVID-19 een virus is, is de beste bescherming sociale isolatie. En isolatie is geen pretje, maar kijk naar wat wel kan. Samen film kijken via een videomeeting, samen een online spelletje doen, veel Facetimen.

 

Samengevat

Vitamine C kan je weerstand en immuunsysteem zeker versterken om je lichaam beter te bewapenen tegen verkoudheid en griep. Corona is echter geen griep en daarin kan extra gebruik van vitamine C, op basis van onderzoeken omtrent het SARS-virus, eerder tegen je gaan werken.

 

Bron: chivo.nl

Lees als laatste vooral dit artikel over het verbeteren van je immuunsysteem.

Mochten er andere vragen zijn, mail ons dan op info@studiovitamind.nl en train mee via Facebook Live!