fbpx
Studio Vitamin D WhatsApp
Studio Vitamind D

Zonder wrijving geen glans

Missie

Toch bijzonder. Dat je in tijden van crisis, met veel ‘wrijving’ tussen de elementen in je huidige bestaan, ineens pas op de plaats moet, wilt en hopelijk kunt maken. Dat je kunt bedenken ‘waarom’ je als team doet wat je doet. En dat je dat samen ook nog eens beter weet om te zetten in ‘hoe’. Het ‘hoe’ van je missie kunnen blijven uitvoeren. Op de manier die jij als health & fitness playground graag wilt.

Als je ons al langer volgt dan weet je hoe VITAMIND is ontstaan en welke speerpunten daarbij al vanaf dag 1 belangrijk zijn. Waarom? (een vraag die ik liever niet zo stel maar die in dit stuk gewoon mooi van pas komt) Inmiddels krijgt vitaliteit steeds meer aandacht. Mensen zoeken naar alternatieven en willen toch fit blijven. Wij willen er graag voor zorgen dat dat op een praktische en effectieve manier gebeurt, zodat het ook past in je dagelijks leven. Alleen vanuit die relaxte insteek kun je er als trainer voor zorgen dat men het leuk gaat vinden om voor zichzelf te zorgen.

 

Speerpunten

  1. Buiten trainen, omdat mensen al zo weinig buiten zijn.
  2. Op je eigen niveau trainen, waar je ook bent.
  3. Praktisch trainen, zonder poespas en in je eigen functionele bewegingsvrijheid.
  4. Kort en krachtig trainen, omdat je lichaam dat veel meer begrijpt.
  5. In kleine groepen, en beter-nog, 1-op-1 trainen, met daarbij voldoende aandacht.
  6. Alle facetten van vitaliteit naar voren brengen.
  7. Bewegen en leven met een lach, met luchtigheid en openheid.

 

Als oprichter vind ik, Denise, die punten belangrijk omdat ik ze zelf ook uitvoer. Omdat ik ze leef. Omdat ik ze gedurende mijn hele leven heb leren kennen, heb weten te omarmen en die inzichten en kennis mag delen met anderen. En dat geldt ook voor de andere trainers. We zijn allemaal mensen met ups en downs maar staan krachtig in het leven. Met fysieke en mentale veerkracht die ons, juist nu, weerbaar maakt.

 

Live your story

En zie hier. We bieden de groepslessen nu online aan. Niet via Facebook of Youtube, want we willen onze deelnemers kunnen zien en dat kan alleen via een online meeting. Wat heeft dat online gebeuren voor voordeel?

  • Je bent al thuis, je traint effectief, je ziet toch iedereen, de trainer kan je corrigeren en na afloop kun je direct lekker ontspannen. Vinkjes voor punt 1, 2, 3 en 4.
  • Omdat je als trainer veelal de enige bent die praat kun je alle kennis delen met je deelnemers. En omdat de groepslessen maximaal 20 deelnemers heeft kun je toch iedereen zien en corrigeren waar nodig. Vinkjes voor punt 5 en 6.
  • En omdat we als trainers altijd een goede vibe overbrengen (we doen ons uiterste best!) is punt 7 natuurlijk altijd aanwezig; ook in deze crisistijd. Hoe fijn is het dat je dan toch even kunt ontsnappen aan je dagelijkse routines en je daarbij met een trainer kunt werken aan je fysiek?

 

Spreading the VITAMIND-vibe

Daarnaast krijgen we ook steeds meer aanvragen van bedrijfsteams en voor personal training. Logisch. Trainers om mij heen die gewend zijn om binnen te trainen hebben het zwaar. Ik heb er zelf zo’n 3 jaar over gedaan om mijn trainingen effectief zonder de indoor fitness-apparaten aan te kunnen bieden. And still learning…

Bij VITAMIND doen we al 5 jaar niks anders dan buiten trainen (ja ook in de winter!) en het is zo fijn om dat vanuit expertise en ontspanning te kunnen blijven doen. En natuurlijk, je kunt ook binnen trainen, in de gym je ding doen, alleen blijven hardlopen, ieder zijn of haar ding. Maar om echt fit te worden is die combinatie van meerdere trainingsmethodes essentieel.

Wij zijn ontzettend blij dat we steeds meer mensen fit kunnen maken met effectieve training. Met aandacht en met een relaxte insteek. En dat hebben we vanaf het begin willen uitstralen. Onze online aanpak werd al snel opgemerkt door het Parool. Een erg leuk interview waar we als team trots op mogen zijn.

 

Toekomst

En zo ontstaat er, misschien wel door de chaos en de wrijving, zoveel moois en zoveel meer richting. En zonder die wrijving hadden we niet deze nieuwe glans. Ik kan je beloven dat we binnen VITAMIND ook bezig zijn met de toekomst. De wereld wordt niet meer hetzelfde en in sommige gevallen is dat dus niet erg. Trainen was nog nooit zo makkelijk en snel. Wij blijven online, sowieso, omdat we erin geloven dat mensen op die laagdrempelige en toch effectieve manier fitter en sterker worden. En in the end is dat voor ons prio 1.

 

Wil je eens meetrainen met VITAMIND? Wij hebben een prachtig online rooster waar je met ieder niveau in kunt stappen. Daarnaast bieden wij vanaf 11 mei 2020 weer 3 x per week outdoor small-group-trainingen in Amsterdam-noord. Onze personal trainingsessies zijn apart te boeken, neem hiervoor contact met ons op.

 

Maandag | 09:00 uur – ONLINE Yoga Flow 

Maandag | 19:00 uur – Total Body Workout – Studio VITAMIND

Dinsdag | 20:00 – ONLINE Pilates 

Woensdag | 09:00 – ONLINE Total Body Workout

Woensdag | 19:00 uur – Total Body Workout – Paard van Noord – Bongerdkade

Donderdag | 20:00 uur – HIT & Yoga

Vrijdagochtend | 09:00 uur – ONLINE Power & Mobility Training

Zaterdag | 09:00 uur – HIT & Yoga – Pllek NDSM

Zaterdag | 10:00 uur – ONLINE Yin Yoga

Zondag | 10:00 uur – ONLINE Total Body Workout

 

Reserveer je losse les, rittenkaart of unlimited membership in onze webshop.