fbpx
Studio Vitamin D WhatsApp
Studio Vitamind D

6 tips om stiekem sterk te worden

Geniet jij ook steeds meer van het invullen van je eigen agenda, zonder teveel reistijd en andere afleiding? En merk je dat je je daar energieker door voelt maar dat je de stap naar de sportschool toch best groot en lastig vindt? Dan hebben wij hier een aantal praktische adviezen waardoor je misschien wel nooit meer naar die gym wilt. Train gewoon waar jíj wilt zijn en word stiekem sterk met onderstaande tips.

 

  1. Wacht niet tot de stap naar de sportschool. In de sportschool staan apparaten die ervoor zorgen dat je bepaalde bewegingen kunt nabootsen. Maar waarom nabootsen als je ze ook in je eigen omgeving kunt maken? Klimmen, klauteren, kniebuigingen, jezelf optrekken, opdrukken en op allerlei manier verplaatsen, het is zoveel leuker en effectiever als je dat real life traint.
  2. Pak je beweeggelegenheid. Hoe kun je je gedrag aanpassen zodat je gedurende de dag meer beweegt? Begin met een frisse start in de ochtend! Sta op en maak al je gewrichten wakker en soepel. Gewoon draai- en stretchbewegingen maken. Vervolgens trakteer je jezelf op een gezond en voedzaam ontbijt. Bijvoorbeeld havermout met noten, pitten, zaden en wat fruit. Een goed begin van de dag is het halve werk…
  3. Wees creatief met spullen die je in en om je huis vindt. Hoezo naar de gym als je ook ruimte in je directe omgeving kunt creëren? Oefeningen met eigen lichaamsgewicht, zware spullen optillen en verplaatsen, op- en afstappen van de trap, dat soort bewegingen maken je stiekem sterk.
  4. Do something different everyday. Varieer, daag je lijf uit om veelzijdig te bewegen. Je traint pas wanneer je je lijf trainingsprikkels geeft. En dat kan op zoveel verschillende manieren!
  5. The world is your playground. Kijk om je heen en maak gebruik van de tools en de ruimte die je om je heen vindt. Een speeltuin, een mooi park, een prachtige waterkant. Je kunt overal trainen en in de buitenlucht pik je ook nog eens extra frisse lucht en vitamine D op.
  6. Zorg voor de juiste techniek en train met een professional. Investeer in een goede techniek en zorg ervoor dat je voldoende begeleiding ervaart bij je trainer. Je leert dan op de juiste manier je lichaam te gebruiken en je voorkomt hiermee blessures.
Bij VITAMIND hebben we daarom een prachtig nieuw aanbod; VIT Anywhere. Hoe dat werkt? Je gaat naar de webshop, kiest je les / membership, rekent af, krijgt een account met boekingsapp en traint met je eigen bevlogen trainer mee in 1 van de dagelijkse VIT25 online sessies. Perfect voor als je thuis werkt, geen oppas hebt, op vakantie bent of gewoon op jouw favoriete plek wilt trainen. Waar wacht je op, doe mee! In juli en augustus 2020 train je zelfs een maand GRATIS mee!