fbpx
Studio Vitamin D WhatsApp
Studio Vitamind D

VITAMIND is ready for the future. Are you?

DE FITNESS-ONDERNEMING VAN DE TOEKOMST

 

Wat een jaar is 2020 geweest. Voor iedereen veranderde er persoonlijk veel, op goede en minder goede manieren. Maar ook binnen de meeste bedrijven, en met name voor de fitnessbranche, was het aanpassen geblazen. En welke veranderingen gaan daarin een vaste plek krijgen? Wij nemen je mee, met hulp van trendwatcher Jelmer van Start2Move, in het beeld van de fitness-toekomst en wat VITAMIND daarin bijdraagt of gaat -dragen.

 

1. Van fitnesstrainer naar leefstijlcoach
De “traditionele” fitnesstrainer die zich hoofdzakelijk bezighoudt met het opstellen van trainingsschema’s en instructie geven binnen de muren van een fitnesscentrum, zal de komende jaren langzaam komen te verdwijnen. De focus zal veel meer komen te liggen op een holistische aanpak met meer aandacht voor een gezonde leefstijl en voeding, vitaliteit en stress- en slaapmanagement.
De “trainer van de toekomst” zal hierbij een meer coachende rol krijgen om zijn of haar klanten te helpen op weg naar langdurige gedragsverandering. Binnen VITAMIND zetten we onze trainers al allround in en coachen zij 1-op-1 of in groepsverband vanuit die holistische aanpak.

 

2. Specialisatie is de sleutel
Om onderscheidend te zijn c.q. te worden in de sterk concurrerende fitnessmarkt, zullen er keuzes gemaakt moeten worden. Dit geldt ook voor “de trainer van de toekomst”. Er zullen steeds meer trainers komen die zich specifiek gaan richten op één of enkele doelgroepen zoals bv. de Oncologisch Fitnesstrainer, Medical Personal Trainer of Trainer Senioren. Bij VITAMIND hebben we ons gespecialiseerd in buiten trainen, dus trainen op een natuurlijke manier die het lichaam begrijpt.

 

3. De hybride en online trainer
Het klassieke beeld dat training en begeleiding binnen de 4 muren van een fitnesscentrum plaatsvindt, zal langzaam verdwijnen. Steeds meer mensen kiezen voor de flexibiliteit en laagdrempeligheid van het “thuis” trainen. Hierbij zal steeds meer gebruik worden gemaakt van ondersteunende online tools en video’s. Bij VITAMIND is de combinatie tussen personal training en online training een veelgekozen vorm. Ook binnen bedrijven en organisaties zien we dat er behoefte is aan 1-op-1-coaching en daarnaast aan samen trainen in teamverband, online of op locatie.

 

4. De opkomst van technologie
Als “trainer van de toekomst” zal je moeten (blijven) inspelen op de snelle ontwikkelingen op technologisch vlak. Er zullen steeds meer online ecosystemen ontstaan die zich volledig zullen gaan richten op het welzijn van de mens. Het 24 uur monitoren van je persoonlijke gezondheid zal steeds meer de norm worden. Op basis van bijvoorbeeld je slaapgedrag en stresslevel zal er een gepersonaliseerd advies komen voor die specifieke dag of zelfs moment van de dag. Een belangrijke taak voor de trainer is hierbij weggelegd in de coachende en begeleidende rol. Bij VITAMIND kan de trainer altijd meekijken en tussendoor advies geven.

 

5. Voorkomen in plaats van genezen
In de maatschappij zal de komende jaren het besef komen dat er meer aandacht moet komen voor preventie i.p.v. genezing.
Als trainer kan je een belangrijke rol spelen in het gezond(er) ouder worden van jouw klant en een kleine bijdrage leveren aan een gezondere samenleving. Kennis op het gebied van leefstijl en vitaliteit zijn hierbij een must. En die kennis krijg je bij VITAMIND. Sterker nog, tijdens het thuis-trainen leren zelfs kids en partners hoe je slim kunt trainen!

 

6. De kracht van samenwerking
De trainer van de toekomst krijgt met steeds meer partijen te maken. Er komen steeds meer samenwerkingsverbanden met de plaatselijke sportverenigingen, het bedrijfsleven maar ook met zorginstellingen en verzekeraars. Als trainer heb je een verbindende rol waarbij goede communicatieve vaardigheden nog belangrijker zullen worden. Bij VITAMIND gaan we in 2021 een aantal belangrijke samenwerkingen aan waardoor we onze outdoor-visie steeds meer kunnen delen met de mensen die dat nodig hebben.

 

7. Duurzaam trainen, met aandacht voor het klimaat 
Waarin onderscheiden duurzame bedrijven zich? Juist, door een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk. En laten we die bij VITAMIND nu juist zo klein mogelijk houden. Door buiten te trainen, met duurzame materialen én het gebruik van de eigen omgeving te stimuleren wordt er juist geen gebruik gemaakt van airco, elektriciteit en andere klimaat-belastende producten.

 

Juist, er is dus enorm veel veranderd en wij juichen dat alleen maar toe! En jij? Hoe ga jij ervoor zorgen dat je in deze nieuwe wereld fit blijft? Boek nu jouw gratis intake en ontdek hoe we jou bij VITAMIND naar een fit en gezond 2021 kunnen coachen…