Studio Vitamin D WhatsApp
Studio Vitamind D

VITAMIND in business

Duurzame inzetbaarheid, burn-out-preventie, ziekteverzuim-beleid, bleeerrrghh… Natúúrlijk wil je dat jouw medewerkers fit en gezond zijn!

Bij VITAMIND werken we met verschillende programma’s die bijdragen aan de gezondheid van jouw teamleden.

 

Ben jij zelfstandig ondernemer en wil je graag 1-op-1 trainen om jouw fit- en gezondheid te optimaliseren?

Check dan hier onze unieke Personal Training & Leefstijlcoaching-opties.

Stress en burn-out zijn aan de orde van de dag. Volgens het meeste recente onderzoek van TNO ervaart zo’n 16 procent van alle Nederlandse werknemers burn-outklachten. Een hoge werkdruk en een afnemende autonomie op de werkvloer zorgen ervoor dat steeds meer werknemers tijdelijk uitvallen.

Energie en plezier op de werkvloer
Investeer in de fitheid van je team. Inspireer je mensen, laat ze hun eigen talenten ontdekken en ontwikkelen. Maak ze blij! Op die manier zijn zij effectiever, waardevoller en beter inzetbaar in je bedrijf.

Onze ervaren trainers en leefstijlcoaches begeleiden jouw werknemers op een verrassende manier naar meer vitaliteit, energie en plezier op de werkvloer. Door middel van interactieve trainingen, inspirerende powertalks en persoonlijke coaching leerden wij al honderden medewerkers om slimmer en effectiever te werken en beter voor zichzelf te zorgen.

  • Bedrijfsyoga
  • Bedrijfsbootcamp
  • Vitaliteitsprogramma’s (met subsidie-opties)
  • Presentaties en workshops

Andere wensen of meer weten? Wij denken graag met je mee! 

Het designteam van KPN – Amsterdam

De vraag
Hoe kunnen teamleden hun talenten inzetten en flow ervaren op de werkvloer?

VITAMINDS aanbod

De medewerkers van het designteam van KPN hebben dagelijks te maken met een grote dynamiek. Taken wisselen elkaar in een hoog tempo af en variëren van aard. Om de juiste focus te behouden en flow te ervaren op de werkvloer stelde VITAMIND een training van 1,5 uur samen. De aandachtcirkels van Eberspächer, een tool uit de sportpsychologie, stonden centraal. VITAMIND zorgde voor de juiste afwisseling tussen kennis opdoen, een korte doeltreffende oefening en een vertaling naar de praktijk.

Resultaat
De deelnemers experimenteerden met focus, concentratie en aandacht. Ze kregen meer inzicht in hun eigen afleidingen en leerden tips en tools om hun werkzaamheden effectiever uit te voeren. Ze weten nu hoe ze zich ten allen tijde kunnen focussen op hetgeen wat op dat moment van belang is. Dit zorgt voor een hogere productiviteit en meer werkplezier.

De Jeugdbescherming

De vraag
Hoe kunnen teammanagers ervoor zorgen dat hun teamleden beter omgaan met stress?

VITAMIND aanbod
Uit de intake met de Jeugdbescherming kwam naar voren dat mindfulness een tool is die teammanagers van de Jeugdbescherming aanspreekt.  Vanuit die gedachte heeft VITAMIND een middagprogramma samengesteld waarin ‘werken in het moment’ centraal stond. De teammanagers deden nieuwe kennis op over focus, stress en ontspanning. Vervolgens werd er een vertaalslag gemaakt naar fysieke oefeningen waarbij de deelnemers een korte en effectieve manier van samen bewegen ervoeren.

Resultaat
Teammanagers gaan voortaan luchtiger om met druk en stress. Zij beschikken nu over meer kennis en handvatten om hun teamleden te coachen. Daarin is een prominente rol weggelegd voor het positieve benoemen, een luisterend oor bieden en de focus op energie en plezier leggen.

Resultaat
Teammanagers gaan voortaan luchtiger om met druk en stress. Zij beschikken nu over meer kennis en handvatten om hun teamleden te coachen. Daarin is een prominente rol weggelegd voor het positieve benoemen, een luisterend oor bieden en de focus op energie en plezier leggen.

Jeugdbescherming West – Den Haag

De vraag
Hoe kunnen teammanagers ervoor zorgen dat hun teamleden beter omgaan met stress?

VITAMIND aanbod
Uit de intake met de Jeugdbescherming kwam naar voren dat mindfulness een tool is die teammanagers van de Jeugdbescherming aanspreekt. Vanuit die gedachte heeft VITAMIND een middagprogramma samengesteld waarin ‘werken in het moment’ centraal stond. De teammanagers deden nieuwe kennis op over focus, stress en ontspanning. Vervolgens werd er een vertaalslag gemaakt naar fysieke oefeningen waarbij de deelnemers een korte en effectieve manier van samen bewegen ervoeren.

Nationale Politie,

eenheid Noord-Holland

De vraag
Hoe zorgen we ervoor dat medewerkers na langdurig ziekteverzuim weer fit en gezond aan de slag gaan?

VITAMIND’s aanbod
Samen met het Vitaalteam heeft VITAMIND het vitaliteit-sprogramma van de Nationale Politie ontwikkeld en uitgevoerd. In 26 weken kregen medewerkers een uitgebreid en holistisch leefstijlprogramma waarin voeding, beweging, ontspanning en mindset centraal stonden. Het programma heeft geresulteerd in een lager ziekteverzuim, een betere reintegratie en een groter bewustzijn van het belang van zelfzorg.

Resultaat
Medewerkers ervoeren meer energie en daadkracht en konden door de combinatie van theorie en praktijk veel beter hun eigen gezonde keuzes maken. Hierdoor nam het ziekteverzuim af en bleven mensen sterker in hun werk.

HAPPY BUSINESS CLIENTS

Wil je ook meer energie en productiviteit binnen jouw team?


Download HIER ons menu of neem vrijblijvend contact op voor de mogelijkheden.